Evaluare Națională Suceava: Numărul mediilor de 10 a crescut de la 19 la 22, iar procentul mediilor peste 5 a crescut la 75,8 la sută în urma soluţionării contestaţiilor


Intră acum și în grupul de
FOTO: Libertatea.ro

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a centralizat rezultatele finale ale absolvenţilor clasei a VIII-a, obţinute în urma susţinerii examenului de Evaluare Naţională, sesiunea  2 – 27 iunie, 2020, după soluţionarea contestaţiilor.

Astfel, în urma soluţionării contestaţiilor, procentul mediilor mai mari decât 5 a crescut la 75, 8 la sută în judeţul Suceava, iar numărul mediilor de 10 obţinute de candidaţi la Evaluarea Naţională a absolvenţilor de clasa a VIII-a a crescut de la 19 la 22.

La disciplina limba și literatura română, soluționarea contestațiilor a modificat 316 note prin creștere și 69 note prin scădere. La această disciplină 16 note au rămas nemodificate. La disciplina matematică, soluționarea contestațiilor a modificat 101 note prin creștere și 78 note prin scădere. La această disciplină 22 note au rămas nemodificate.

În municipiul Suceava, câte 3 candidaţi de la Şcoala nr. 1 şi Şcoala nr. 3  au obţinut media 10 la acest examen, aceeaşi medie fiind obţinută de câte doi candidaţi de la Şcoala Gimnaziala “Ion Creangă” Suceava, de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava şi de la Colegiul Naţional “Petru Rareş “ Suceava .

Totodată, câte un candidat de la Şcolile  gimnaziale nr. 10 şi “Miron Costin” Suceava au obţinut media zece.

În oraşul Gura Humorului doi candidaţi de la Şcoala Gimnazială nr.  1 şi de la Şcoala Gimnaziala “Teodor Balan” au promovat ambele probe ale Evaluării Naţionale cu nota 10.

În municipiul Fălticeni s-au înregistrat doua medii de 10 la Evaluarea Naţională, respectiv un elev de la Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” şi un altul de la Şcoala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza”.

În municipiul Rădăuţi au fost înregistrate două medii de zece, care au fost obţinute de un candidat de la Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” şi de un candidat de la Şcoala Gimnazială “Regina Elisabeta”.

Un candidat de la Liceul Tehnologic ”Nicanor Moroşan” Pârteştii de Jos a obţinut media 10 la acest examen, aceeaşi medie fiind obţinută de un candidat de la Liceul Tehnologic “Ion Nistor” Vicovu de Sus.

Rata de participare la Evaluarea Naţională  a fost de 92,84% în judeţul Suceava, cu 6381 candidaţi prezenţi, dintr-un total de 6873 elevi înscrişi.

Reamintim că în judeţul Suceava au fost depuse în total 602 contestaţii, din care 401 de contestaţii pentru notele obţinute de candidaţi la limba română şi 201 de contestaţii pentru notele cu care au fost apreciate lucrările candidaţilor suceveni la matematică.

Procentul mediilor peste cinci a fost de 75, 7 la sută în judeţul Suceava înainte de soluţionarea contestaţiilor.

Conform MEC, Examenul de Evaluare  Naţională pentru elevii clasei a VIII-a  reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă  a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial.

Media de admitere în liceu constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la evaluarea națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, se va derula în perioada 2 – 6 iulie şi va fi urmată de repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat, care va avea loc în data de 10 iulie.

(LB)


Intră acum și în grupul de