Oficial: 3.351 de suceveni s-au vindecat de Covid-19. În SJU Suceava au fost internați în ultimele 24 de ore șapte pacienți și externați 31


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat, sâmbătă, că potrivit situației întocmită de către D.S.P. Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3.351 persoane declarate vindecate de Covid-19.

În ultimele 24 de ore au fost internate in spitalul județean 7 persoane diagnosticate cu Covid – 19 si externate 31 de persoane.

Sursa citată arată că în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se află internați un număr de 476 pacienți, și anume 144 pacienți Covid-19 și 332 pacienti nonCovid,  iar în secția ATI sunt internați un număr de 10 pacienți, din care 2 pacienți sunt intubați.

Totodată, în baza Ordinului ministrului Sănătății nr.1137/2020, pe parcursul zilei de 26 iunie, au fost externați 6 pacienți asimptomatici sau cu forme ușoare ale bolii COVID-19.

 Aceștia au obligația să mai stea încă patru zile în izolare la domiciliu. Conform prevederilor Ordinului de Ministru, pe durata izolării, monitorizarea stării de sănătate a acestor pacienți se face de către medicul de familie, zilnic, prin telemedicină. Cei care nu sunt înscriși la un medic de familie sunt monitorizați zilnic de către DSP. 

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 60 de pacienți Covid- 19 și 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Conform datelor centralizate la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, în județul sunt în autoizolare la domiciliu 3922 de persoane, iar în carantină instituționalizată șapte persoane.

Până în prezent 28.222 de suceveni au ieșit din autoizolare, iar 3.109 din carantină instituționalizată.

    Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul Covid – 19.


Intră acum și în grupul de