Pista Aeroportului „Stefan cel Mare” Suceava a intrat in reabilitare (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Vasile Ilie, a declarat marţi că în aproximativ două săptămâni, pista Aeroportului „Ştefan cel Mare” din Suceava va fi finalizată, lucrările de reabilitare fiind executate de General Construct şi Quatro Construct SRL Suceava, contra sumei de 150.000 de euro.

Potrivit lui Vasile Ilie, în data de 8 octombrie, a început înlocuirea dalelor după o tehnologie nouă care presupune armarea cu fibre polimerice, ceea ce face ca întărirea dalelor să fie mai rapidă şi să aibă o rezistenţă de lungă durată. Mai mult, de circa 10 zile a fost rezolvată şi problema alimentării cu combustibil a aeronavelor care aterizează la Suceava, urmând ca până la sfârşitul lunii viitoare să fie soluţionat şi aspectul care vizează securitatea zborurilor.

Totodată, vicepreşedintele CJ Suceava a mai anunţat că pasagerii care se deplasează cu autoturismele proprii până la aeroportul sucevean, îşi vor putea parca maşinile în siguranţă până revin în Suceava, întrucât parcarea din faţa aeroportului a fost dotată cu camere de supraveghere video.


Intră acum și în grupul de