Doi slovaci au inselat o batrana din Ilisesti


Intră acum și în grupul de

Doi soţi slovaci sunt cercetaţi penal după ce au înşelat o bătrână din Ilişeşti minţind că au avut un accident şi cerându-i lei în schimbul unei casete cu dolari. Potrivit IPJ Suceava, marţi s-a început urmărirea penală faţă de K. Rudolf, în vârstă de 47 ani şi K. Sidonia, în vârstă de 44 ani, din localitatea Lucenec, Republica Slovacia, sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.

Aceştia, pe 30.09.2009 s-au deplasat cu un autoturism de provenienţă străină la locuinţa Alexandrei N., în vârstă de 78 ani, din comuna Ilişeşti, unde, profitând de vârsta înaintată a acesteia şi sub pretextul că au nevoie de îngrijiri medicale ca victime ale unui accident rutier, au solicitat împrumut bani româneşti motivând că au asupra lor doar valută.

De asemenea slovacii i-au precizat bătrânei că pentru suma împrumutată vor lăsa o casetă cu dolari americani, iar la revenirea în România îi vor înapoia acesteia dublul sumei primite.

Femeia a dat celor doi învinuiţi suma de 2.500 lei în schimbul casetei, iar după plecarea acestora a constatat că în casetă se aflau 9 bancnote a câte un dolar fiecare.

Despre această situaţie a fost informat Oficiul Român pentru Imigrări – Serviciul Străini Suceava.


Intră acum și în grupul de