Suceava primeste 4 milioane de euro pentru refacerea infrastructurii afectate de inundatiile din iulie 2008


Intră acum și în grupul de

Judeţul Suceava primeşte aproximativ patru milioane de euro din suma de 11,8 milioane de euro alocată de Parlamentul European din Fondul de Solidaritate pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţiile din vara anului 2008 în cinci judeţe din România.

Guvernul a decis, miercuri, să aloce judeţului Suceava patru milioane de euro, câte aproximativ două milioane de euro judeţelor Iaşi Neamţ şi Botoşani şi 1,3 milioane de euro judeţului Maramureş pentru lucrări de repunere în funcţiune a infrastructurii afectate de inundaţii.

Autoritatea coordonatoare în ceea ce priveşte distribuirea sumei de bani în cele cinci judeţe este Secretariatul General al Guvernului.

Parlamentul European a aprobat, în şedinţa sa din 11 martie 2009, primul proiect rectificativ pe 2009, în care s-a solicitat mobilizarea sumei de 11,8 milioane euro din Fondul de Solidaritate al UE, în urma efectelor inundaţiilor care au afectat România în iulie 2008.

Cererea se referă la cinci judeţe (Maramureş, Suceava, Botoşani, Iaşi şi Neamţ), unde 241 de localităţi cu o populaţie totală de 1.6 milioane de locuitori au fost afectate în mod direct de inundaţii.


Intră acum și în grupul de