Lucian Harșovschi: Chiar dacă există o ușoară întârziere determinată de criza sanitară, proiectul parcărilor de reședință, aceasta se va recupera. Va exista o succesiune de anunțuri de dare în folosință a acestor parcări//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că din cauza situațiilor generate de pandemia cu noul coronavirus există o mică întârziere în realizarea proiectului parcărilor de reședință din municipiu, dar că aceasta se recuperează și proiectul va fi realizat în termenul propus.

„Doi ani de zile a fost blocat proiectul de consilierii locali PSD”, a spus Harșovschi care a adăugat că a venit pandemia cu SARS-CoV-2, iar mulți constructori și-au trimis angajații în șomaj tehnic sau i-au trimis acasă pentru a le apăra sănătatea.

„Chiar și așa, lucrurile sunt pe un făgaș normal. Încercăm să recuperăm ceea ce nu am făcut doi ani de zile pentru că proiectul parcărilor de reședință a fost blocat în Consiliul Local. Cei care fac totul pentru ei și nimic pentru Suceava, mă refer la consilierii PSD, au spus că vor face parcări de reședință când vor veni ei la guvernarea locală”, a declarat viceprimarul.

El a menționat că tot cei de la PSD au modificat legislația la nivel central și nu a mai fost nevoie de votul de aur al PSD în Consiliul Local Suceava, iar proiectul a fost aprobat.

„Am făcut anul trecut 1001 locuri de parcare, iar anul acesta avem peste 400 făcute în momentul de față. Dacă doi ani de zile am fost blocați în Consiliul Local am spus că în doi ani de zile să facem 4.356 de locuri de parcare”, a spus Harșovschi.

El a recunoscut că există o mică întârziere din cauza acestor două luni și jumătate de pandemie, stare de urgență, stare de alertă, dar că se va recupera.

„În perioada următoare veți vedea o succesiune de parcări care vor fi finalizate și vor fi anunțate și date în folosință publicului”, a menționat viceprimarul.

El a spus că acesta este unul dintre proiectele la care merge până în pânzele albe să-l pună în aplicare, la fel cum este și proiectul privind modernizarea colectării deșeurilor menajere.


Intră acum și în grupul de