Bacalaureat Suceava 2020: Zece medii de 10 obținute de candidați din Suceava și câte o medie de zece obținute de candidați din Rădăuți, Fălticeni și Vicovu de Sus

FOTO: Libertatea.ro

Un număr de 13 candidați suceveni la Bacalaureat au obținut media 10 în urma susținerii probelor potrivit datelor publicate de Ministerul Educației înainte de soluționarea contestațiilor.

Procentul de promovabilitate la Bacalaureat în județul Suceava este de 72,34 la sută înainte de soluționarea contestațiilor.

Procentul de promovabilitate din acest an este mai mic cu 1,16 procente față de sesiunea iunie-iulie 2019 ( doar candidați din seria curentă)

Din cei 13 candidați cu media 10, zece dintre aceștia sunt absolvenți ai unor colegii din Suceava, respectiv patru de la CN „Petru Rareș”, câte trei de la CN „Ștefan cel Mare” și CN ”Mihai Eminescu”.

Câte o medie de zece au obținut câte un absolvent al CN ”Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți, CN ”Nicu Gane” Fălticeni și al Liceului Tehnologic ”Ion Nistor” din Vicovu de Sus.

 Doi candidați de la CN ”Petru Rareș” din Suceava și CN ”Mihai Eminescu” Suceava au obținut media 9,96.

Pe locul al treilea în ierarhie, cu media 9,95 este sunt clasați câte un candidat de la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc și de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava

Potrivit ISJ Suceava, rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, este de 65,4%.  Din promoția curentă, rata de promovare este 72,34%, iar din promoțiile anterioare 26,47%.  

Dintr-un total de 5960 candidați prezenți (5057 promoția curentă și 903 promoția anterioară), în sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 3897 de candidați. Dintre aceștia, 3658 candidați sunt din promoția curentă, iar 239 de candidați sunt din promoțiile anterioare. Precizăm că 329 candidați au absentat, iar 5 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

13 candidați au obținut media 10;

79 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;

1 a obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă;

207 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului;

294 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Precizăm că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți.

Rezultatele (înainte de contestații) au fost afișate astăzi, 30 iunie, la ora 12:00, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării a publicat rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.