Managerul SJU Suceva, dr. Anatolii Buzdugan: Se va reveni la programul normal de dinainte de pandemie doar în secţiile care îngrijesc pacienţi non COVID


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, medicul neurochirurg Anatolii Buzdugan, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că s-a luat decizia operării unor modificări în Regulamentul de organizare internă în privinţa programului de lucru pentru a uşura munca personalului şi pentru evitarea apariţiei suprasolicitării fizice şi psihice.

Medicul Anatolii Buzdugan a explicat că în Comitetul Director s-a luat decizia operării unor modificări în Regulamentul de organizare internă, tocmai “pentru a veni în întâmpinarea dorinţei colegilor de a modifica într-un aşa mod programul de lucru, pentru a le oferi  posibilitatea să activeze fie în regim de ture, fie în regim de program normal”.

El a explicat că se va reveni la programul normal de dinainte de pandemie doar în secţiile care îngrijesc pacienţi non COVID.

“În secţiile unde sunt îngrijiţi pacienţi COVID şi în zona tampon, unde intensitatea muncii este mai mare şi riscul este mai mare, am stabilit ca programul normal pentru un număr de angajaţi să fie de la 8,00 la 15,00, după care vin alţi colegi de la ora 15,00 la ora 20, 00, tot la program normal, după care garda va începe la ora 22,00 până la ora 8,00 dimineaţa, cu posibilitatea ca după gardă cei care lucrează în secţiile COVID şi în zona tampon  să plece acasă, în contul orelor suplimentare lucrate anterior, în toată perioada când a fost o lipsă mare de personal”, a explicat Buzdugan care a subliniat că toate aceste modificări au fost operate pentru a uşura munca personalului medical şi pentru a se evita situaţiile de suprasolicitare fizică şi psihică.

Managerul SJU Suceava a spus că, în prezent, în spitalul sucevean  sunt internaţi 113 pacienţi COVID, nu mai există nici un  pacient ventilat mecanic, iar în ATI sunt internaţi 10 pacienţi.

El a adăugat că în momentul de faţă s-a revenit la situaţia favorabilă înregistrată în urmă cu 3 săptămâni în privinţa numărului de cazuri de COVID internate, după ce în ultimele trei săptămâni numărul acestora a crescut constant.

Managerul SJU Suceava şi-a exprimat speranţa că acest trend favorabil va continua, astfel încât să existe posibilitatea creşterii paletei serviciilor medicale pentru pacienţii cu afecţiuni non COVID.


Intră acum și în grupul de