Percheziții la 19 firme sucevene din domeniul silvic într-un dosar privind deturnarea licitațiilor publice organizate de Direcția Silvică Suceava


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din Neamț și Harghita au efectuat, miercuri, 22 de percheziții în cadrul unui dosar penal, înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, privind deturnarea licitațiilor publice și fals intelectual.

Perchizițiile au vizat 19 firme din domeniul silvic din Suceava, două din Neamț și una din Harghita.

Concret, în cadrul dosarului penal se cercetează comiterea infracțiunii de „deturnarea licitațiilor publice” privind pe reprezentanții Direcției Silvice Suceava cu atribuții de verificare a situației datoriilor agenților economici înscriși la preselecțiile pentru participarea la licitațiile organizate în perioada octombrie 2013 – iunie 2015.

Totodată, se mai fac cercetări sub aspectul comiteri infracțiunii de „fals în declarații” privind pe agenții economici admiși la preselecțiile desfășurate în vederea participării la licitațiile organizate de Direcția Silvică Suceava, în aceiași perioadă.

Cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate înscrisuri și documente contabile, respectiv fișe conturi furnizori, balanțe analitice/sintetice, precum și alte documente ce au legătură cu cauza și pot constitui mijloace materiale de probă în completare întregului material probator în cauză.

Cercetările sun continuate de către sub supraveghere procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava în vederea administrării întregului material probator.


Intră acum și în grupul de