Amenda mai mare decat valoarea unei Dacii retinute de vamesii de la Siret


Intră acum și în grupul de

Vameşii din Siret au reţinut Dacia plină de ţigări de contrabandă a unei femei din Dorohoi, până la achitarea amenzii de 100 milioane de lei vechi. Potrivit IJPF Suceava, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din P.T.F. Siret, au depistat joi, în maşina unei femei din Dorohoi, 2.440 pachete de ţigări în valoare de 10.468 lei ce erau ascunse în diferite locuri şi urmau să fie comercializate pe piaţa neagră în vederea obţinerii de profit ilicit.

Joi, la P.T.F. Siret, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un autoturism marca „Dacia”, C. Iulia, în vârstă de 47 de ani, domiciliată în oraşul Dorohoi – judeţul Botoşani, iar în timpul controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, s-au găsit ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bord, sub scaunele din faţă, sub preşuri, în aripile interioare din portbagaj şi în bagajele personale, un număr de 2440 pachete de ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Femeia a declarat echipei de control că a achiziţionat ţigările din Ucraina cu scopul de a le comercializa în România, în vederea obţinerii de profit ilicit.
Ţigările în valoare de 10.468 lei au fost reţinute în vederea confiscării de către vameşi, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Totodată, autoturismul marca „Dacia” a fost indisponibilizat de către organele vamale, până la achitarea amenzii contravenţionale.


Intră acum și în grupul de