Zeci de arbori dintr-o pădure din Cârlibaba au fost tăiați ilegal de fiul unui moștenitor al parcelei

Un bărbat este acuzat că a tăiat fără drept și sustras mai mulți arbori esență molid dintr-o pădure proprietate privată administrată de Ocolul Silvic privta Dorna situată în locul Iurescu din comuna Cârlibaba.

Potrivit cercetărilor polițiștilor, un bărbat a deținut o suprafață de 5,98 ha teren forestier, situat pe raza comunei Cârlibaba, iar după moartea acestuia terenul a revenit urmașilor.

În această suprafață a fost constituită partida pentru un număr de 56 arbori cu un volum de 39 mc, ce nu a fost autorizată pentru exploatare.

 Cercetările au evidențiat că în perioada mai-iunie 2020, un bărbat din Cârlibaba, fiul unuia dintre proprietari, a tăiat pe lângă arborii marcați în partidă, un număr de 30 arbori nemarcați, iar materialul lemnos l-a sustras de la cioată și l-a depozitat împreună cu lemnul marcat, în 7 stive, situate la baza parcelelor.

Materialul lemnos identificat la fața locului, a fost inventariat de către organele silvice rezultând un volum de  55,21 mc lemn rotund molid sortimentația gater, celuloză și foc, în valoarea de 9054,44 lei, cantitate care a fost confiscată și predată în custodia Ocolului Silvic Dorna, fiind depozitat la sediul Ocolului Silvic Cârlibaba.

 În acest caz s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tăierea fără drept de arbori” și ,,furt de arbori” cercetările fiind continuate de lucrătorii Postului de Poliție Cârlibaba.