Un suspect de contrabandă a rămas cu mașina suspendată pe mai multe oi în care a intrat în timp ce era urmărit de poliție. El a reușit să fugă și nu s-a oprit nici când polițiștii au tras focuri de armă.


Intră acum și în grupul de

Un tânăr din Straja este suspect pentru contrabandă și inducerea în eroare a organelor judiciare după ce ar fi fost urmărit în trafic de un echipaj de poliție, de care a reușit să scape, iar apoi a sesizat prin 112 că i s-ar fi furat mașina.

Potrivit Poliției Suceava, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 de Poliție Rurală Marginea a solicitat, sâmbătă dimineața, șoferului unui autoturismului Audi A6 cu numărul de înmatriculare specific Bulgariei să oprească pentru verificări, dar șoferul nu a oprit motiv pentru care polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului în cauză.

Mașina a fost urmărită folosind semnalele acustice și luminoase până la intrarea în orașul Solca – DN 2E , unde a acroșat cinci oi dintr-o turmă ce traversa drumul național din care cinci au murit, iar autoturismul a rămas suspendat pe acestea.

Șoferul a coborât din mașină și a luat-o la fugă pe câmp, iar polițiștii au continuat urmărirea acestuia, iar un agent de poliție a tras cinci focuri de avertisment pentru a-l opri, dar acesta a fugit pe câmp și ulterior în pădure fără a fi identificat.

Ulterior, în timpul căutărilor, pe traseul parcurs a fost identificat un telefon mobil și un portofel conținând actul  de identitate, permisul de conducere și mai multe carduri ale unui tânăr de 29 de ani din comuna Straja, dar și un pantof tip sport.

Semnalmentele persoanei urmărite de polițiști corespunzând cu cele ale tânărului respectiv.

Polițiștii au mai constatat că în interiorul  autoturismului Audi A6 se aflau 7060 de pachete țigări, respectiv 5800 pachete de țigarete marca MARBLE și 1260 pachete de țigarete marca CREDO, fără banderole fiscale, în valoare de aproximativ 85.000 lei.

 Autoturismul a fost indisponibilizat la Poliția Rădăuți, iar întreaga cantitate de țigări a fost confiscată, iar celelalte bunuri identificate  au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Ulterior, în cursul după amiezii, tânărul bănuit a sunat la 112 și a sesizat, că i s-a furat autoturismul Audi A6 de pe raza comunei Brodina.

Procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți a dispus cercetări pentru completarea probatoriului, iar la finalizarea acestora, urmând a se dispune reunirea celor două cauze, respectiv de contrabandă și cea de furt în scop de folosință, după care se va extinde urmărirea penală și pentru „inducere în eroare a organelor judiciare”.

În acest caz măsurile preventive față de suspect urmează să fie luate pe parcursul cercetărilor, după completarea probatoriului.


Intră acum și în grupul de