Numărul mediilor de 10 obţinute de candidaţi suceveni la Bacalaureat a crescut de la 13 la 19 în urma soluţionării contestaţiilor. Cele mai multe medii de 10 au fost obţinute de candidaţi de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava


Intră acum și în grupul de

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat duminică, 5 iulie, rezultatele obţinute de candidaţii participanți la Examenul Naţional de Bacalaureat în sesiunea curentă, după soluţionarea contestaţiilor.

Astfel, potrivit rezultatelor publicate pe site-ul http://bacalaureat.edu.ro/, numărul mediilor de 10 a crescut în judeţul Suceava de la 13 la 19 după soluţionarea contestaţiilor.

La Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava s-au obţinut cele mai multe medii de 10 în sesiunea iunie-iulie 2020 a Bacalaureatului, şapte candidaţi obţinând media 10 la acest examen naţional.

Patru candidaţi de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava au obţinut media 10, alţi trei candidaţi de la Colegiul Naţional”Ştefan cel Mare” Suceava fiind notaţi cu 10 la toate probele scrise ale examenului de Bacalaureat.

Tot medii de 10 au obţinut doi candidaţi de la Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, doi candidaţi de la Liceul Tehnologic “Ion Nistor” Vicovu de Sus şi un candidat de la Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni.

De menţionat este că rata de promovare înregistrată în judeţul Suceava de absolvenţii de liceu care au susţinut probele examenului de Bacalaureat a fost de 65,4 la sută înainte de soluţionarea contestaţiilor.

Potrivit MEC, procentul de promovabilitate după soluţionarea contestaţiilor este de 67,1 la sută în judeţul Suceava în prima sesiune a Bacalaureatului, cu 2,5 procente mai mic faţă de 2019.

La filiera teroretică, procentul de promovabilitate este de 80,2 la sută după soluţionarea contestaţiilor, cu 1,6 la sută mai mic faţă de sesiunea din 2019, iar la filiera tehnologică este de 42,2 la sută, cu .0,2 la sută mai mic faţă de sesiunea 2019 a Bacalaureatului.La filiera vocaţională, procentul de promovabilitate în judeţul Suceava este de 82 la sută după soluţionarea contestaţiilor, cu 6,2 la sută mai mare faţă de sesiunea 2019.

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a transmis printr-un comunicat de presă că rata de promovare (absolvenți din promoția curentă și din promoțiile anterioare), înregistrată la sesiunea iunie-iulie 2020 a examenului național de Bacalaureat, fără etapa specială, după soluționarea contestațiilor, este de 67.13%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 73.88%, iar pentru promoțiile anterioare de 29.35%.

Astfel, din totalul celor 5960 de candidați prezenți, au promovat 4001 de candidați.Numărul mediilor de 10 (zece) a crescut la 19.

Au fost depuse 2528 contestații (limba și literatura română 853, proba obligatorie a profilului 933, proba la alegere a profilului și specializării 740, limba și literatura maternă 2).

La disciplina limba și literatura română, soluționarea contestațiilor a modificat 615 note prin creștere și 210 note prin scădere. La această disciplină 28 note au rămas nemodificate.

La proba obligatorie a profilului, soluționarea contestațiilor a modificat 586 note prin creștere și 292 note prin scădere. La această probă 55 note au rămas nemodificate.

La proba la alegere a profilului și specializării, soluționarea contestațiilor a modificat 455 note prin creștere și 235 note prin scădere. La această probă 50 note au rămas nemodificate.

La disciplina limba și literatura maternă, soluționarea contestațiilor a modificat 2 note prin scădere.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți.

Rezultatele (după contestații) au fost afișate astăzi, 5 iulie, la ora 12:00, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.  

La etapa specială a examenului de  Bacalaureat s-au înscris 5 de absolvenți ai clasei a XII-a, care vor susține probele la Centrul de examen Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava.Examenul începe luni, 6 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 7 iulie, se desfășoară proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 8 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului și specializării.

Primele rezultate vor fi afișate vineri, 12 iulie, până la ora 12.00.


Intră acum și în grupul de