Vicepreședintele CJ Suceava, Gheorghe Niță: După închiderea fabricilor Dorna Lactate vor avea de suferit angajații. Laptele produs în zonă este extraordinar și are mare căutare


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Niță a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că închiderea celor două capacități de producție ale Dorna Lactate de la Vatra Dornei și Floreni va afecta în principal cei 158 de angajați care își pierd locul de muncă, dar că producătorii de lapte din zonă vor avea în continuare cui să vândă laptele.

Gheorghe Niță a spus că închiderea celor două capacități de producție a fost o decizie a companiei Lactalis, una dintre cele mai puternice firme din domeniu din Europa și că a înțeles că vor muta brand-ul La Dorna în celelalte fabrici pe care le dețin în țară.

„Nu se poate compara niciodată laptele care este colectat de la producători din zona Dornelor pentru că în Țara Dornelor flora este diversificată”, a spus Niță.

El a făcut referire la numeroasele specii de ierburi perene care dau o calitate extraordinară laptelui din această zonă.

„În Țara Dornelor, producătorii cresc animale. La o singură casă sunt 15-20 de animale pentru că nu au terenuri fertile. Au terenuri foarte multe pentru pășunat”, a explicat el.

Niță a menționat că din câte a înțeles colectarea va continua și că ar fi păcat să oprească colectarea laptelui care este de o calitate deosebită.

„Produsele din zonă sunt de o calitate deosebită pentru că această zonă imprimă calitatea laptelui”, a spus Niță care consideră că laptele produs în zonă nu a fi pierdut pentru că toți producătorii își doresc acest lapte.

„Laptele este extraordinar de bun, iar calitatea produselor este fantastică”, a spus Niță.

El a menționat că CJ Suceava nu are cum să se implice.

„Nu avem ce face ca autorități. Noi nu suntem în măsură ce să spunem privaților ce să facă”, a spus vicepreședintele CJ Suceava care a amintit că Lactalis a achiziționat în 2008 La Dorna, iar apoi Rarărul și a menționat că cei de la Lactalis „sunt foarte buni și foarte mari producători de lactate din Europa”.

Gheorghe Niță consideră că doar angajații care își vor pierde locul de muncă vor avea de suferit și că probabil vor fi redistribuiți în alte zone de producție.


Intră acum și în grupul de