Cod galben de furtună în județul Suceava până marți după amiaza

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni dimineața, două avertizări cod galben de instabilitate atmosferică accentuată pentru județul Suceava.

Prima avertizare, valabilă luni între orele 12:00  și 21:00 vizează zona de munte a județului Suceava.

Astfel, în intervalul menționat, local în zonele montane, Transilvania, Oltenia, sudul Banatului, nord-vestul Munteniei și Dobrogea continentală vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

O a doua avertizare care include întreg județul Suceava este valabilă de marți dimineața de la ora 03:00 până marți la ora 12:00

ANM arată că în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei și vestul Olteniei, precum și în zonele montane, gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat și se vor semnala intensificări puternice ale vântului, cu rafale de peste 60…80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp.

Meteorologii notează că manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în restul teritoriului în a doua parte a zilei de marți (07 iulie). În regiunile sud-estice, local disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități.