EXCLUSIV// Președintele PLUS Suceava, Radu Rey, anunță că va candida la funcția de primar al municipiului Vatra Dornei: O spun cu părere de rău, dar economia zonei este distrusă în acest moment//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene PLUS Suceava, Radu Rey, a anunțat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că ia foarte în serios să candideze la funcția de primar al municipiului Vatra Dornei din partea Alianței USR-PLUS.

„E 90 la sută decizia luată, dar trebuie să mă consult cu colegii”, a spus Radu Rey.

El a arătat că la Primăria Vatra Dornei situația devine extrem-extrem de gravă în principal din punct de vedere economic.

„Să nu mai vorbim și de restul problemelor. Iau foarte în serios acest gând (de a candida n.r.)”. a spus Rey.

Din punct de vedere economic Bazinul Dornelor este mort. Turismul este închis momentan. Trăim dintr-un turism balnear, dar făcut pentru o categorie de clienți care nu prea lasă bani în zonă. Vatra Dornei este căpușată de patru supermarket-uri pentru că nu știu unde se duc toți acei bani colectați pentru că nu se duc în dezvoltarea locală și nu se văd în proiecte la nivel local. Și banii puțini pe care îi avem din turism la Vatra Dornei sunt „storși” de aceste lanțuri mari de magazine care au fost primite cu brațele deschise de administrația locală în mijlocul și în centrul stațiunii pentru că nu avem un Plan Urbanistic de General și, ca peste tot, se întârzie aprobarea acestui plan pentru că există anumite interese imobiliare. Industria lactalelor e la pământ, au rămas câțiva producători locali pe care îi felicit. Avem două făbricuțe care au revitalizat această producție de șvaițer și sper să reușească să reziste pe piață. Nu avem un abator în zonă, iar creșterea animalelor pentru carne e cum e, total neprofitabilă. Nu ai unde să tai animalele, laptele e clar ce se întâmplă, fructele de pădure și ciupercile se vând direct în Italia și nu se procesează nimic cu valoare adăugată. O spun cu părere de rău: economia zonei este distrusă în acest moment”, a declarat Radu Rey.

Președintele PLUS Suceava, Radu Rey, este candidat al Alianței USR-PLUS la Consiliul Județean Suceava, fiind pe primul loc pe lista de consilieri județeni ai acestei alianțe.


Intră acum și în grupul de