Explozia din bucătăria Mănăstirii Sihăstria Rarăului provocată de la un acumulator al sistemul fotovoltaic


Intră acum și în grupul de

Explozia din bucătăria Mănăstirii Sihăstria Rarăului din Câmpulung Moldovenesc ar fi fost produsă de un acumulator electric în împrejurări de gaze combustibile, potrivit primelor investigații, urmând să fie făcută o nouă evaluare împreună cu firma din București care a instalat sistem fotovoltaic.

Mănăstirea Sihăstria Rarăului și dependințele sunt alimentate cu o sursă de energie electrică provenită de la 45 panouri solare care acumulează energia într-o baterie litiu-ion, iar ca urmare a supraîncărcării acumulatorului s-a produs o explozie urmată de un incendiu în anexa utilizată ca bucătărie și atelier.        

În urma exploziei și incendiului au fost rănite cinci persoane care au suferit arsuri ușoare, primind îngrijiri medicale la fața locului, fără a fi transportate la spital, cu excepția unei femei căreia la Spitalul Câmpulung Moldovenesc i s-a stabilit diagnosticul de „escoriații gambă stângă”, fiind externată.

În urma exploziei a fost afectată întreagă anexă utilizată ca bucătărie și atelier, au fost distruse echipamente electrice și acumulatorul de înmagazinare a energiei electrice.        

În acest caz se fac cercetări pentru  „distrugere” și „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de