Gheorghe Flutur: Transferul producției de lactate LaDorna este văzut ca o jignire. O delegație din Ministerul Agriculturii vine la Vatra Dornei pentru a discuta situația generată de închiderea fabricilor de lapte


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, luni, că un secretar de stat responsabil pe domeniul zootehnie și industria alimentară, va fi prezent în județ și va discuta cu furnizorii și procesatorii din industria laptelui.

Flutur a declarat că a solicitat Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale întâlniri de urgență la Vatra Dornei și Suceava, ca urmare a anunțului surprinzător făcut de Lactalis privind închiderea unităților de producție din Floreni și Vatra Dornei.

Ca răspuns, zilele acestea, o delegație a Ministerului Agriculturii condusă de George Scarlat, secretar de stat, responsabil pe domeniul zootehnie și industria alimentară, va fi prezentă în județ și va discuta cu furnizorii și procesatorii din industria laptelui.

„Județul Suceava este cel mai mare producător de lapte din țară și orice problemă care apare în acest domeniu trebuie discutată cât mai repede. Se dorește o întâlnire și cu reprezentanții Lactalis pentru a vedea problemele cu care se confruntă. Transferul producției de lactate LaDorna este văzut ca o jignire”, a spus Flutur.

Totodată, Gheorghe Flutur a cerut Guvernului sprijin pentru a se putea reporni o serie de mici făbricuțe, precum și sprijin pentru înființarea de unități noi în județ, astfel încât laptele să fie procesat în județul Suceava.


Intră acum și în grupul de