Medii peste 9 la Bacalaureat pentru peste jumătate dintre absolvenții Colegiului Național Militar Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

La Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, ultimele săptămâni au fost încărcate de emoţia probelor examenului de bacalaureat. Afişarea rezultatelor a risipit tensiunea acumulată, astfel 64 de absolvenți din 116 au obținut medii peste 9.

Într-un bilanţ al rezultatelor, se distinge media 9,88 a absolventului Ioan-Lucian Neamțu, media 9,86 a absolventei Ioana-Lavinia Sofia și media 9,85 a absolventei Alexandra-Mihaela Birtea. După soluționarea contestaţiilor şi afișarea rezultatelor finale, media pe colegiu  este  8,90.

 Rezultatele obţinute de absolvenţii Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” la examenul de bacalaureat reflectă modul de pregătire din timpul celor patru ani de liceu şi seriozitatea cu care elevii militari câmpulungeni au abordat pregătirea pentru bacalaureat. Nu au fost singuri în acest demers, în sprijinul lor au venit cadrele didactice şi instructorii militari, în cadrul unui program suplimentar de pregătire şi de evaluare periodică. 

Pregătirea pentru examenul de bacalaureat începe din momentul aplicării testelor iniţiale la prezentarea în clasa a IX-a, continuă cu munca asiduă din partea elevilor pentru acumularea de cunoştinţe, cu o preocupare constantă pentru exerciţiul zilnic şi înţelegere completă a conţinuturilor predate şi se completează cu efortul dedicat, responsabil din partea corpului didactic pentru coordonarea şi sprijinirea procesului de învăţare şi pentru o evaluare corectă şi continuă a progresului şcolar.

Perioada încercărilor nu s-a terminat pentru absolvenţii promoţiei 2020. Nota cu care absolvenţii Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare au trecut pragul examenului maturităţii lor va constitui media de admitere în instituţiile militare de învăţământ superior.

Rezultatele obținute an de an de elevii militari câmpulungeni, care aspiră la o carieră în Armata Română, situează Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” în primul eşalon al instituţiilor de învăţământ preuniversitar din România, într-un spaţiu al elitei, al celor care muncesc cu seriozitate pentru obţinerea performanţei.

 Georgiana Lupu, responsabil comunicare


Intră acum și în grupul de