Acasă Actualitate Încasări cu 1,4 milioane de euro mai mici la bugetul municipiului Suceava...

Încasări cu 1,4 milioane de euro mai mici la bugetul municipiului Suceava în primul semestru al acestui an față de prima jumătate a anului trecut


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că încasările la sfârșitul primelor șase luni ale acestui an la bugetul local sunt mai mici decât în 2019.

El a spus că în primul semestru al acestui an s-a încasat cu circa 15 la sută mai puțin, respectiv 42,8 milioane de lei față de încasări de 49,619 milioane de lei în primul semestru al anului trecut.



Primarul a explicat că încasările au scăzut în valoare absolută cu 6,6 milioane de lei, respectiv 1, 4 milioane de euro.

„Asta este situația. Am făcut o solicitare la Guvern și sperăm să nea dea ceva bani din fondul de rezervă”, a spus primarul.

El a arătat că pe de o parte municipalitatea a avut cheltuieli mai mari cu gestionarea problemelor legate de epidemia cu noul coronavirus, iar pe de altă parte au fost solicitări de scutiri de taxe pentru a se achita doar jumătate din impozitul pe clădiri.

Primarul a spus că, în baza deciziei Guvernului, Consiliul Local Suceava ar urma să emită în august o hotărâre privind scutiri de la plata taxelor, iar din septembrie firmele să depună dosarele complete.

El a arătat că municipalitatea ar putea sprijini firmele aflate în dificultate, dar în măsura în care nu dispune de fonduri nu are cum să o facă, iar dacă va primi fonduri de la Guvern vor fi discutate anumite facilități.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version