Reprezentantii Transgaz, invitati la Suceava pentru a prelua magistralele de gaze construite in judet

Guvernul României a adoptat, în şedinţa din data de 21 octombrie 2009, hotărârea privind transferul la Transgaz a magistralelor de gaz realizate în cadrul proiectului “Suceava – Utilităţi şi Mediu la standarde europene”, a anunţat miercuri, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Daniel Cadariu. În aceste condiţii, el a informat că deliberativul judeţean a înaintat o adresă către Transgaz Mediaş prin care a invitat reprezentanţii acestei companii la Suceava în vederea declanşării procedurilor de predare – primire a magistralelor executate.

Cadariu a menţionat că investiţia în vederea continuării execuţiei magistralelor de gaz pe rutele Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei şi Păltinoasa – Rădăuţi, având în total 131 km de conducte, precum şi racordurile necesare, va fi finalizată de Transgaz din fonduri proprii.

Consiliul Judeţean Suceava şi-a dat în luna iunie acordul pentru predarea către Transgaz a conductelor magistrale de gaze naturale construite printr-un proiect judeţean în vederea continuării investiţiilor şi pentru demersuri în vederea recuperării costurilor investiţiilor ce vor fi predate.

Acţionarii Transgaz au decis, la începutul lunii septembrie, preluarea cu titlu gratuit a conductelor de transport al gaze naturale construite în judeţul Suceava prin proiectul “Utilităţi şi mediu la standarde europene “.

Prin proiectul “Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene” sunt construite centrale termice de cogenerare şi reţele de termoficare în municipiile Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuţi şi oraşele Gura Humorului şi Siret, precum şi o reţea magistrală de gaze naturale ce cuprinde 61 de localităţi din judeţ.

Pentru realizarea investiţiilor în cadrul acestui proiect, Consiliul Judeţean Suceava a obţinut un credit cu garanţii guvernamentale în valoare de 86,3 milioane de euro, finanţatorul fiind Deutsche Bank A.G. Londra cu care CJ Suceava a semnat un contract de împrumut ce prevede rambursarea creditului în 25 de ani.