Slujbă fără respectarea măsurilor de protecție la Dorna Arini oficiată de IPS Teodosie. Preotul paroh din Dorna Arini, amendat cu 500 de lei


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava a anunțat, vineri seara, că preotul paroh din Dorna Arini a fost amendat cu 500 de lei pentru că nu a organizat corespunzător desfășurarea unei slujbe religioase oficiate de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Astfel, în urma apariției în spațiul public a unor imagini video postate pe site-ul Arhiepiscopiei Tomisului și care surprind o slujbă oficiată de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului la o biserică din localitatea suceveană Dorna Arini a fost constituită și deplasată la fața locului o echipă mixtă formată din polițiști și personal DSP Suceava.

Polițiștii au constatat că procesiunea religioasă a avut loc în noaptea de 08/09.07.2020 între orele 23.30-02.30.

Liturghia Sf. Ioan Gură de Aur oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la mânăstirea “ Acoperământul Maicii Domnului” din Gheorghițeni, Dorna-Arini

Gepostet von Arhiepiscopia Tomisului am Mittwoch, 8. Juli 2020

La slujbă a participat un sobor de preoți din Constanța și IPS Teodosie, precum și preotul paroh al bisericii din Dorna Arini și circa 45-50 de enoriași.

Poliția Suceava menționează că deși sunt amplasate afișaje privind obligativitatea respectării distanțării sociale și portul măștii de protecție, aceste măsuri nu au fost  organizate eficient de administrația lăcașului de cult. Pentru acest motiv, preotul paroh al așezământului a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 lei pentru organizarea defectuoasă a activității.

„Polițiștii continuă verificările și, în funcție de rezultatele obținute, vor fi dispuse și alte măsuri sancționatorii”, subliniază Poliția Suceava.


Intră acum și în grupul de