Cod galben de furtuni în județul Suceava. Vremea se va răci semnificativ


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o avertizare cod galben de furtuni pentru județul Suceava valabilă duminică de la ora 06:00 până la ora 18:00, dar și o informare meteo de instabilitate atmosferică până luni dimineața.

Astfel, potrivit ANM, duminică, între orele 6:00-18:00 în Maramureș, Crișana, Banat, Transilvania și nordul Moldovei, precum și în zonele de deal și de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze de peste 65…75 km/h, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

ANM notează că manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi în nord-vestul teritoriului încă din a doua parte a zilei de sâmbătă (11 iulie).

 Totodată, sâmbătă, 11 iulie, în zonele de câmpie disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități.

În cursul zilei de duminică, 12 iulie, în regiunile vestice, nordice și centrale vremea se va răci semnificativ, dar în cele sud-estice disconfortul termic se va menține accentuat, iar la amiază indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge pragul critic de 80 de unități.

ANM a emis și o informare meteo valabilă de duminică seara de la ora 18:00 până luni 13 iulie, ora 06:00.

În intervalul menționat, în Moldova, Muntenia, local în Transilvania, Oltenia și Dobrogea, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp.


Intră acum și în grupul de