Prorectorul USV Mihai Dimian: Grupul de Comunicare Strategică ar trebui să renunțe la cuvântul strategic din titulatură. Nu știu ce specialiști au, dar ceea ce fac nu este comunicare strategică


Intră acum și în grupul de

Prorectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, prof. univ. dr. Mihai Dimian, a declarat, sâmbătă la o Ediție Specială de la News Bucovina că nu înțelege cum se poate gestiona actuala criză sanitară cu informații trunchiate și că sunt foarte multe întrebări la care lumea nu primește răspuns.

„Eu aș tăia cuvântul strategic de la Grupul de Comunicare pentru că ei nu fac comunicare strategică. Nu știu de specialiști au, ce nu au, dar ceea ce fac nu este comunicare strategică”, a spus Dimian.

El a menționat că a analizat diverse date publice și a publicat un articol în care a cerut să se facă public  numărul de persoane noi confirmate pozitiv și câte teste s-au făcut, fiind evidențiate retestările și testele noi.

„Îmi dați numărul total de teste, îmi dați rezultatele pozitive și eu de unde să știu care e rata de infecție? Asta depinde de numărul de retestări, de câte persoane le ai active și le retestezi la 4 zile, la cinci zile. Pare că numărul de teste este mare, dar numărul de persoane efectiv noi, în urma acelor anchete epidemiologice, s-ar putea să fie scăzut și să avem un grad de infectare mai ridicat”, a spus Dimian.

El consideră că întrebările ar trebui să-și găsească răspunsul în cadrul unor conferințe de presă, dar că sunt primite doar niște comunicate și nu se poate întreba nimic.

„Nu știu cum s-a ajuns în situația asta că nu se mai practică. Și eu, ca prorector, stau și răspund studenților”, a declarat Dimian.

El a spus că sunt mai multe întrebări legate de datele furnizate privind numărul de noi infectări.

„Nu sunt împotriva unei limitări de comunicare de informații în situații de criză. Într-o situație de criză nu poate comunica toată lumea pentru că se generează haos, însă acest lucru este compensat tocmai de acea comunicare strategică, adică unul mai înțelept de acolo răspunde toată ziua întrebărilor. Lipsa celei de-a doua părți face să genereze toate întrebările și nedumeririle oamenilor”, a spus Dimian.

El s-a întrebat cum e gestionată criza la nivel național daca nu există informații clare.

„Eu nu știu cum gestionează criza la nivel național dacă nu se bazează pe date pertinente. Poate că le au, dar nu le comunică public”, a spus universitarul sucevean.

El a salutat că la patru luni de zile de la debutul epidemiei a apărut harta cazurilor active pe localități în județul Suceava ceea ce vine în sprijinul populației care poate analiza mai bine situația și știe și cum să procedeze pentru a evita zonele cu focare.

„O astfel de informație e utilă inclusiv în zona de turism”, a spus Mihai Dimian.


Intră acum și în grupul de