Microbuz plin cu țigări de contrabandă, abandonat după o urmărire pe drumul Izvoarele Sucevei -Cârlibaba

Polițiștii de frontieră suceveni din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei au depistat, vineri seara, un transport de țigări de contrabandă efectuat cu un microbuz Mercedes Sprinter.

Purtătorul de cuvânt al Poliței de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, a declarat că vineri seara, în jurul orei 22.30, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a efectuat, pe comunicația Izvoarele Sucevei – Cârlibaba, semnalul regulamentar de oprire al unui autovehicul, pe care erau aplicate plăcuțe de înmatriculare românești.

Șoferul nu a oprit la semnal, și-a continuat deplasarea în mare viteză. Polițiștii de frontieră au pornit în urmărirea mașinii, iar la aproximativ 500 m distanță au descoperit un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în România, abandonat. În interiorul acestuia se puteau observa mai multe colete voluminoase, cu țigări.

Mașina a fost transportată la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 14.700 pachete cu țigări, de diferite mărci, provenite din magazine de tip duty free.

Țigările, în valoare de 171.990 lei, și mașina, în valoare de 22.500 de lei, au fost indisponibilizate la sediul sectorului până la finalizarea cercetărilor.

În acest caz se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă și se fac verificări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.