Elev nesupravegheat suficient de invatatoare, accidentat grav


Intră acum și în grupul de

Un copil de 6 ani are nevoie de o lună de îngrijiri medicale după ce a fost accidentat grav de un autoturism. Potrivit IPJ Suceava, vineri, la ora 12.00, pe DN 2E în interiorul localităţii Runc, comuna Cacica, S. Ioan, de 59 ani, din comuna Straja, posesor al permisului de conducere categoriile „B, BE, C, CE” din anul 1995, nu a redus viteza de deplasare în zona de acţiune a indicatoarelor rutiere de presemnalizare şi restricţie, respectiv „Atenţie Copii” şi „Limită maximă de viteză 30 km/h”, în zona unei şcoli. Acesta l-a acroşat pe minorul I. D., de 6 ani, din comuna Poieni-Solca, care s-a angajat în traversarea părţii carosabile, fără a se asigura şi prin loc nemarcat.

Minorul a traversat în fugă, ieşind dintr-un grup de copii aflaţi pe partea carosabilă, în faţa microbuzului, cu inscripţia ”Transport Copii” aparţinând Primăriei Oraşului Solca, condus de C. Ilie, fiind supravegheaţi de două învăţătoare.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a minorului, care a fost transportat de către conducătorul auto S. Ioan cu autovehiculul implicat în accident, însoţit de una din învăţătoare, mai întâi, la Spitalul Orăşenesc Solca, după care au fost îndrumaţi către Spitalul Municipal Rădăuţi, unde în urma acordării îngrijirilor medicale, i s-a stabilit diagnosticul „traumatism cranio-cerebral închis, fractură deschisă gambă stângă”, necesitând pentru vindecare 30-35 zile de îngrijirii medicale, dacă nu intervin complicaţii.

Conducătorul auto S. Ioan a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,00 mg/l/ alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovaţi de producerea evenimentului se fac atât conducătorul auto S. Ioan, care nu a respectat semnificaţia celor două indicatoare, nereducând viteza, cât şi cele două cadre didactice, care nu au supravegheat minorul care s-a angajat în traversarea părţii carosabile, fără să se asigure şi prin loc nemarcat.


Intră acum și în grupul de