Tigari de contrabanda de sute de milioane de lei vechi


Intră acum și în grupul de

În timpul controalelor rutiere, poliţiştii au găsit în două maşini ţigări de contrabandă de peste 360 milioane de lei vechi. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, comisar Ilie Poroch- Seriţan, luni, poliţiştii de frontieră vicoveni, au executat o acţiune pe linia combaterii traficului ilegal de ţigări, astfel au oprit pentru control pe DN 2E -comunicaţia Vicov – Radăuţi , un autoturism marca „VW Golf”, condus de S. Gheorghe, în vârstă de 20 de ani, cu domiciliul în Vicovu de Sus.

După controlul documentelor de călătorie s-a trecut la verificarea autoturismului şi s-au descoperit în portbagaj un număr de 3.090 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană de diferite mărci, fără documente legale de provenienţă.
Fiind întrebat de provenienţa ţigărilor, şoferul a declarat că le-a cumpărat de la mai multe persoane şi intenţiona să le revândă în oraşul Târgu Mureş, în vederea obţinerii de profit ilicit.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 13.256 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei.

Şi poliţiştii rădăuţeni au depistat în trafic o maşină plină cu ţigări de contrabandă . Sâmbătă, la ora 20.45, pe str. Ştefan cel Mare, din municipiul Rădăuţi, un echipaj de poliţie rutieră şi de siguranţă publică din cadrul poliţiei municipale i-a identificat pe B. Vasile şi C. Constantin, ambii de 43 ani, din municipiul Constanţa, care transportau cu autoturismul cantitatea de 3.340 pachete ţigări de provenienţă dutty-free în valoare de 23.380 lei, pentru care nu au putut prezenta documente justificative.

Faţă de cei doi s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă de 1.500 lei şi ridicarea ţigărilor în vederea confiscării, iar cazul a fost preluat de lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor – IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de