Minori tulceni, cercetati pentru profanarea mormintelor din Cimitirul Radauti


Intră acum și în grupul de

Furt calificat, distrugere şi profanare de morminte sunt infracţiunile pentru care sunt cercetaţi trei adolescenţi tulceni. Potrivit IPJ Suceava, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la orele 02.50, o patrulă mobilă din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuţi a oprit pentru legitimare pe minorii M. Nelu, de 17 ani şi M. P., de 13 ani, ambii din comuna Cociorva, judeţul Tulcea, care locuiesc fără forme legale în comuna Burla. Cei doi au fost conduşi la sediul poliţiei unde la controlul unui rucsac ce îl aveau asupra lor, au fost găsire multe bunuri, respectiv un cleşte, o rangă metalică, o seceră, o pereche de mănuşi şi două lămpi solare.

În timpul cercetărilor s-a stabilit faptul că în perioada 27-28.10.2009, minorii M. Ilie, de 16 ani, din comuna Cociorva, judeţul Tulcea, ce stau fără forme legale în comuna Burla şi M. P. au sustras din Cimitirul ortodox Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril mai multe scule de grădinărit din magazia cimitirului, 25 lămpi solare aflate deasupra mormintelor, iar 23 de lămpi solare le-au distrus prin lovirea cu obiecte contondente, prejudiciul fiind de circa 2.000 lei.

De asemenea s-a stabilit că cei doi au încercat şi pătrunderea în biserica cimitirului. Aceştia au tăiat o parte din veriga sistemului de închidere a uşii de acces, cu o pânză de bomfaier ce au găsit-o în magazie , dar au renunţat deoarece uşa era prevăzută cu mai multe sisteme de închidere.

Bunurile au fost recuperate în proporţie de 90%, iar autorii sunt cercetaţi în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, distrugere, şi profanare de morminte.


Intră acum și în grupul de