Microbuz confiscat in P.T.F. Siret pentru transport ilegal de tigari


Intră acum și în grupul de

Frontieriştii şi vameşii din P.T.F. Siret, au depistat în microbuzul unui ucrainean, 1700 de pachete de ţigări ce erau ascunse în şasiu, în spătarul banchetei şi într-un locaş special amenajat în spatele scaunelor. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, comisar Ilie Poroch – Seriţan, marţi la P.T.F. Siret, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un microbuz marca „Mercedes Benz”, cetăţeanul ucrainean K. Ivan, în vârstă de 20 de ani.

După controlul documentelor de călătorie s-a trecut la verificarea mijlocului de transport , astfel s-au găsit ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în şasiu, în spătarul banchetei şi într-un locaş special amenajat în spatele scaunelor, un număr de 1.700 pachete de ţigări marca „ More” de provenienţă rusească.

Bărbatul a declarat echipei de control că a cumpărat ţigările din Ucraina şi intenţiona să le comercializeze pe piaţa neagră din România, în vederea obţinerii de profit ilicit.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 7.310 lei, a fost reţinută în vederea confiscării de către organele vamale, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Microbuzul marca „ Mercedes Benz” cu valoare în vamă de 46.741 lei, a fost reţinut în vederea confiscării.


Intră acum și în grupul de