Niciun caz pozitiv la infecția cu SARS-Cov-2 la persoanele care s-au testat la cerere la DSP Suceava în ultimele 5 zile


Intră acum și în grupul de

 Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava, medicul Dinu Florin Sadean, a declarat pentru NewsBucovina ca începând din data de 14 iulie și până în cursul dimineții de luni au fost testate la cerere pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2  un număr de 54 de persoane .

El a spus că  în urma efectuării analizelor în laboratorul instituției rezultatele testelor moleculare pentru depistarea infecției cu noul coronavirus au fost negative pentru toate aceste persoane testate la cerere.

Comitetul Director al DSP Suceava a decis, marți, că testele făcute la cerere pentru infecția cu SARS-CoV-2 vor fi efectuate contracost, iar tariful a fost stabilit la 248 de lei.

DSP Suceava este unul din cele patru centre din județ unde se pot face teste la infecția cu SARS-CoV-2 din județ.

Instituția a început să facă teste la cerere din data de 14 iulie, iar în Comitetul Director s-a stabilit suma de 248 de lei pentru test în care incluse cheltuielile aferente.

DSP Suceava poate face circa 30 de teste pe zi la cerere.

Rezultatul testului molecular pentru infecţia cu COVID-19 va fi comunicat în 24 până la 48 de ore de la momentul testării.

Măsura a fost luată pentru a veni în sprijinul sucevenilor care doresc să călătorească în țări în care, pentru a intra, cetățenii români trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecția cu virusul care provoacă boala COVID-19.


Intră acum și în grupul de