Bărbatul care a încercat să mituiască un polițist pe care l-a rugat să „rezolve” dosarul penal deschis pe numele nepotului său a fost trimis în judecată


Intră acum și în grupul de

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat din comuna Frătăuții Noi care a mituit un polițist.

Este vorba despre cazul ce a avut loc în data de 01.07.2020, despre care am relatat mai pe larg aici. Concret, bărbatul a promis unui polițist 300 de euro dacă acesta își va exercita atribuțiile în așa fel încât nepotul său să nu fie tras la răspundere penală pentru o infracțiune rutieră comisă în data de 30 iunie.

Mai exact, nepotul (27 ani) bărbatului a fost prins în timp ce conducea un Mercedes cu numărului provizoriu de înmatriculare expirat încă anul trecut. Astfel, pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

Potrivit procurorilor, bărbatul l-a întâlnit și abordat în trafic, pe raza unui sat din zona rurală a județului Suceava, pe șeful Postului de Poliție al comunei respective promițându-i bani.

Ulterior, bărbatul s-a deplasat la sediul Postului de Poliție respectiv și i-a remis efectiv, cu titlu de mită 300 de euro șefului Postului de Poliție, fiind surprins în flagrant de către organele de urmărire penală.

Cauza a fost instrumentată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Județean Anticorupție Suceava, iar dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.


Intră acum și în grupul de