Lucrarile de reparatii la pista Aeroportului Suceava au fost finalizate (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Lucrările de reparaţii la pista Aeroportului Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava, demarate luna trecută de autorităţile sucevene, au fost finalizate, prin urmare, începând de joi, acesta va putea fi folosită pe toată lungimea de 1800 de metri.

Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Vasile Ilie, lucrările la pistă s-au ridicat la 145.000 de euro, iar reparaţiile s-au făcut cu beton cu aditivi şi armătură cu fibră polipropilenică. Ilie a spus că pe perioada reparaţiilor, compania Carpatair a sistat operarea de pe Aeroportul Suceava şi o va relua din 14 noiembrie, iar celelalte două companii aeriene, Tarom şi Blue Air, au continuat să opereze şi în această perioadă.

Vicepreşedintele CJ Suceava a arătat că aeroportul are materialele necesare pentru perioada de iarnă atât pentru degivrare cât şi pentru menţinerea pistei în stare de funcţionare. Ilie a mai spus că în prezent, majoritatea curselor de pe Aeroportul Suceava au grad de încărcare maxim şi că există un plus de cerere pe rutele spre Italia.

Autorităţile sucevene au efectuat, în cursul lunii octombrie reparaţii la pista de aterizare-decolare a aeroportului şi au fost înlocuite 80 de dale din beton în zona de aterizare, la capăt de pistă. În aceste condiţii lungimea pistei a fost redusă pe perioada lucrărilor de la 1800 de metri la 1400.


Intră acum și în grupul de