Medicatia pentru infectia cu virusul AH1N1 nu se mai gaseste in farmaciile cu circuit deschis


Intră acum și în grupul de

Medicamentele antivirale pentru tratamentul infecţiei cu noul tip de virus gripal, cum ar fi Tamiflu, nu se mai găsesc pe piaţă. Şi asta deoarece utilizarea incorectă a acestei medicaţii ar duce la apariţia rezistenţei virusului gripei noi, precizează preşedintele Colegiului Farmaciştilor Suceava, Doiniţa Cocriş. Ca urmare, produsele farmaceutice utilizate în terapia gripei noi au fost retrase de la comercializare, fiind disponibile numai în clinicile de boli infecţioase.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor populaţiei, administratorii hipermarketului Carrefour din municipiul Suceava au avut iniţiativa de a amenaja în incintă un stand special, de unde clienţii îşi pot procura articole dezinfectante şi măşti de protecţie împotriva virusului AH1N1.

Standul a fost amplasat chiar lângă casele de marcat, unde clienţii găsesc măşti de uz general, de pânză, la preţul de 2.15 lei, care nu asigură, însă, protecţie la pulberi fine, vapori şi gaze toxice. Pentru clienţii mai pretenţioşi, care vor o protecţie mai ridicată, hipermarketul le-a pus la dispoziţie măşti cu supapă, la preţul de 13.50 lei.

La acest stand, clienţii mai găsesc săpun antibacterial lichid, cu preţuri de 8.65 sau 10.45 lei, spray antibacterial, comercializat la preţul de 8.15 lei şi gel antibacterial – 8.15 lei. În farmacii, o mască simplă, fabricată din hârtie, costă câţiva bani.


Intră acum și în grupul de