Primarul Sucevei începe discuțiile cu directorii unităților școlare din municipiu privind pregătirea deschiderii noului an școlar


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că va avea luni, marți și miercuri, discuții cu directorii unităților școlare din municipiu privind pregătirea deschiderii noului an școlar.

Lungu a spus în conferința săptămânală de presă că la Ministerul Educației sunt luate în calcul trei varianate, prima fiind clasică, respectiv participarea elevilor la cursuri normal, acolo unde există posibilitatea asigurării unor spații largi pentru fiecare elev, o varianta hibridă în care vin, prin rotație, la școală jumătate din efectivele claselor, iar cealaltă participă online la cursuri și varianta online în cazul în care epidemia evoluează mai mult.

Primarul a spus că în cursul zilei de luni va avea discuții despre pregătirea deschiderii noului an școlar cu directorii de licee, marți cu directorii școlilor gimnaziale, iar miecuri și directorii unităților de învățământ preșcolar.

„Vrem să vedem care este propunerea lor, ce trebuie să facă Primăria, cum putem să-i ajutăm și să vedem ce se mai întâmplă cu tabletele care trebuiau primite de la Ministerul Educației”, a spus Ion Lungu care a menționat că ar fi necesar de achiziționat 750 de tablete elevilor din municipiu.

„Este o problemă foarte importantă cu pregătim noul an școlar în condițiile actuale”, a subliniat primarul.

El a mai anunțat că sâmbătă, în fața Primăriei Suceava, se va desfășura o ceremonie de înmânare a sumei de 5000 de lei fiecărui elev sucevean care a obținut media 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat, fiind vorba de 14 elevi pentru fiecare categorie.

Totodată, primarul a spus că s-au achitat bursele școlare inclusiv pentru luna august.


Intră acum și în grupul de