Reabilitarea unui apartament din Suceava prin programul guvernamental îl costă, în medie, pe proprietar 1.958 de euro, iar până la 9.721 finanțarea este asigurată de la bugetul local și cel central


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a anunțat că în ședința Consiliului Local din această săptămână urmează să fie aprobați indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea termică a unui număr de 969 de apartamente din 26 de blocuri de locuințe pentru care suma estimată este de circa 46 de milioane de lei.

Astfel, în medie, pentru un apartament, costul se ridică la 47.487 lei de apartament, ceea ce în euro reprezintă 9721 de euro.

El a explicat că potrivit schemei de finanțare, asociațiile de proprietari ar urma să contribuie cu 1.958 de euro pentru fiecare apartament reabilitat, municipalitatea suceveană va contribui cu 2.937 de euro, iar de la bugetul de stat ar urma să se suporte 50 la sută din cheltuieli, respectiv 4.869 de euro.

Lungu a arătat că blocurile reabilitate sunt vechi și că această reabilitare include pe lângă anveloparea clasică, schimbarea de uși, ferestre, pardoseli, dar și înlocuirea conductelor de termoficare de la subsolurile blocurilor.

El a menționat că în perioada următoare vor fi încheiate acte adiționale cu asociațiile de proprietari, obținerea autorizațiilor, organizarea licitației și stabilirea costurilor individuale pentru fiecare apartament.

Primarul a spus că în măsura în care asociațiile de proprietari sunt de acord urmează să fie realizate etapele următoare și execuția proiectului.

Ion Lungu consideră că este un lucru bun ca proprietarii apartamentelor să și le reabiliteze cu, în medie, suma de 1.958 de euro pentru că le va crește valoarea de înlocuire și vor avea și costuri scăzute la întreținere.


Intră acum și în grupul de