Meteorologii prognozează ploi până sâmbătă dimineață. Local vor fi descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, o atenționare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată ce vizează și județul Suceava.

Atenționarea este valabilă în intervalul 23 iulie, ora 10:30 – 23 iulie, ora 23:00.

Potrivit ANM, în intervalul menționat, în vestul, nordul și centrul țării și local în sud și est, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Astfel, sunt așteptate averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Îndeosebi în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 30-50 l/mp.

Pe lângă asta, ANM a emis și o informare meteorologică de instabilitate atmosferică pentru toată țara, valabilă în perioada 24 iulie, ora 12:00 – 25 iulie, ora 10:00.

Sursa precizează că la deal și la munte, precum și în centrul teritoriului, apoi și în vest și sud-vest, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 30-35 l/mp.

Până la sfârșitul acestei săptămâni vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată îndeosebi în jumătatea de vest a țării, la deal și la munte, mai menționează ANM.