Viceprimarul Rădăuțiului, Bogdan Nicolau, susține eficientizarea activității Primăriei prin digitalizare, dar și restructurarea Poliției Locale și montarea de camere de supraveghere până și în beciurile de la bloc//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul PMP al municipiului Rădăuți, Bogdan Nicolau, candidat al PMP la funcția de primar, și-a exprimat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina nemulțumirea față de modul învechit în care funcționează administrația locală din Rădăuți și spune că se impune o rupere de ritm și digitalizarea întregii activități.

„Rădăuțiul merge din inerție”, a spus Nicolau care a subliniat că în primul rând, dacă va fi ales primar, trebuie să înceapă cu digitalizarea.

„Suntem în urmă cu o sută de ani din acest punct de vedere”, a spus Nicolau care a menționat că zeci de oameni stau în fiecare zi afară la coadă la plata taxelor din cauza unei neputințe voite a municipalității.

El a spus că are gândirea unui antreprenor care, dacă în firmă are cinci angajați din care doi nu sunt eficienți, acești doi angajați ineficienți ori sunt pușila treabă ori sunt înlocuiți și aduși oameni care să facă performanță.

Viceprimarul PMP al municipiului Rădăuți – Bogdan Nicolau

Rădăuți – un ”focar” de orgolii politice! Cine mai face administrație în oraș?

Gepostet von NewsBucovina.ro am Mittwoch, 22. Juli 2020

„La Primărie la Rădăuți este un haos total din punct de vedere al organizării personalului. Am spus-o și reiterez: consider că puțin peste 30-40 la sută din cei care lucrează fac performanță și muncesc și pentru ceilalți. Restul sunt ineficienți, nu numaidecât că nu pot ei, ca oameni, ci nu au o fișă a postului poate făcută ca lumea, atribuțiile pe care le au nu sunt bine stabilite”, a explicat Nicolau.

El a spus că și Poliția Locală este ineficientă.

„Poliția Locală mănâncă într-un mandat aproape patru milioane de euro. Cu cinci-șapte sute de mii de euro pun camere de supraveghere și în beciurile de la bloc”, a declarat Nicolau care a menționat că doar prin acestă acțiune se va reduce infracționalitatea cu 50 la sută, cu camere de supraveghere care funcționează 24 de ore din 24.

El a adăugat că a avut discuții cu comandantul Poliției care este disperat.

„Nu reușesc să ia nicio imagine în cazul în care este un furt, o incendiere, o agresiune. Nu avem camere nici la ieșirile principale din oraș. Și la capitolul acesta suntem zero”,a spus Nicolau.

Liderul PMP Rădăți consideră că digitalizarea este cel mai important lucru în acest moment.

„Digitalizarea stârpește corupția. Prin digitalizare cu un PUG corect pentru Rădăuți nu vor mai apărea nici blocuri între case, nu va mai trebui nici să forțezi nota pe la serviciile de urbanism, nu va trebui nici să stai la cozi. Pur și simplu, la un ghișeu unic depui documentele, softul îți spune ce ai de făcut cu ce îți permite zona, dacă poți modifica prin PUZ ceva sau nu. Dispare factorul uman”, a spus Nicolau care consideră că peste 90 la sută dintre rădăuțeni vor fi mulțumiți.

El a precizat că prin digitalizarea serviciilor se va putea urmări în timp real unde este solicitarea depusă, se vor putea plăti taxele și impozitele în timp real, se pot primi informații corecte legate de licitațiile publice, dar și despre proiectele care urmează să fie făcute.

Bogdan Nicolau a mai declarat că la fel de important ca digitalizarea este, după opinia sa, modernizarea și reabilitarea infrastructurii stradale, dar și domeniul educației și al sănătății.


Intră acum și în grupul de