Doua case salvate din calea flacarilor, in Costisa


Intră acum și în grupul de

Intervenţia promptă a pompierilor profesionişti rădăuţeni şi a celor voluntari din Frătăuţii Noi şi Vechi a condus la salvarea a două case din localitatea suceveană Costişa. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, prin serviciul 112 joi, la ora 18:51, a fost anunţată existenţa unui incendiu la locuinţa lui Ilarion M., din satul Costişa, comuna Frătăuţii Noi. Imediat, la faţa locului s-a deplasat Detaşamentul de pompieri Rădăuţi împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Frătăuţii Noi şi Frătăuţii Vechi, care au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi stingerea flăcărilor.

Când echipajele au ajuns la locul intervenţiei ardea acoperişul bucătăriei de vară, construit pe astereală din lemn cu învelitoare din tablă, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi o locuinţă învecinată.

Pompierii au stins incendiul în aproximativ două ore, astfel acesta a fost lichidat la ora 20.40, în limitele găsite. Totuşi, între timp au ars acoperişul bucătăriei de vară pe o suprafaţă de 12 mp şi obiecte de mobilier, degradându-se pereţii bucătăriei şi acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de 80 mp. Pagubele au fost estimate la circa 4.000 lei.

Rezultatul primelor cercetări efectuate de specialiştii ISU indică faptul că incendiul s-a produs din cauza scânteilor provenite din coşul de evacuare a fumului deteriorat.

Pompierii au salvat casa de locuit şi locuinţa învecinată, în valoare de aproximativ 75.000 lei.


Intră acum și în grupul de