Un nou cod galben de ploi torențiale cu grindină în județul Suceava. Cea mai afectată va fi zona de munte, iar ploile vor ține tot weekendul


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis din nou atenționări meteo cod galben ce includ și județul Suceava.

Astfel, în tot județul se așteaptă instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate. Atenționarea este valabilă în intervalul 25 iulie, ora 04:00 – 26 iulie, ora 23:00.

Potrivit ANM, în Banat, Oltenia, Crișana, Maramureș, Transilvania, nord-vestul Munteniei și al Moldovei, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

Astfel, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25-30 l/mp și pe arii restrânse 40-60 l/mp.

În același timp, zona de munte a județului mai este vizată și de o altă avertizare cod galben. Este vorba de asemenea de instabilitate atmosferică, dar temporar accentuată, așteptată în intervalul 24 iulie, ora 12:00 – 24 iulie, ora 22:00.

Mai exact, la munte în jumătatea de sud a Moldovei și a Transilvaniei, nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei și sudul Banatului, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 30-50 l/mp, precizează ANM.


Intră acum și în grupul de