Gheorghe Flutur anunță construcția la Suceava a unui spital de boli infecțioase și a unui spital pentru copii: Spitalul de copii va avea un număr de 412 paturi, iar cel de boli infecțioase 90 de paturi


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri, că în urma discuțiilor cu noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Suceava s-a ajuns la concluzia că este necesară înființarea unui spital  de boli infecțioase și a unui spital de copii

„Am avut o întânire cu noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Suceava privind programul de investiții care trebuie pus în aplicare în viitoarea perioadă. În urma analizei făcute cu noua echipă managerială a spitalului privind obiectivele de investiții a rezultat necesitatea înființării unui spital de boli infecțioase și a unui spital de copii”, a spus Flutur.

El a menționat că în ceea ce privește înființarea spitalului de copii, pentru care a început demersurile încă de anul trecut, documentația a fost elaborată și transmisă la Compania Națională de Investiții  la începutul acestui an.

„Discuțiile cu conducerea Spitalului Județean au evidențiat că având în vedere situația actuală generată de pandemia Covid-19, înființarea unui spital de boli infecțioase cu secție de Anestezie-Terapie Intensivă  proprie este imperios necesară, având ca principal scop acela de a separa zona de boli infecțioase de celelalte zone ale spitalului”, a menționat Flutur.

El a precizat că în ședința Consiliului Județean din data de 30 iulie va propune extinderea capacității serviciilor medicale ale Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” prin construirea și dotarea a două clădiri monobloc cu profil pediatric și boli infecțioase.

De asemenea, vor fi alocate fonduri pentru elaborarea documentației tehnico-economice și a studiului de fezabilitate necesare promovării pentru finanțare a acestor investiții.

„Spitalul de copii va avea  un număr de 412 paturi, iar cel de boli infecțioase 90 de paturi dintre care 70 pentru adulți, 10 pentru copii și 10 paturi ATI. Am făcut deja demersurile necesare la Compania Națională de Investiții și în urma aprobării Consiliului Județean Suceava vom pregăti și vom înainta documentația pentru ambele spitale astfel încât să se deruleze cât mai rapid procedurile și să începem lucrările”, a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de