Cod portocaliu de furtuni pentru județul Suceava până duminică dimineața

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizar cod portocaliu de ploi torențiale și instabilitate atmosferică accentuată care include și județul Suceava.

Avertizarea este valabilă de sâmbătă  25 iulie de la ora 12:00 până duminică 26 iulie, ora 06:00

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și al Olteniei, în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

De duminică dimineața zona de munte a județului Suceava intră sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferică.

Meteorologii arată că în Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei, nordul Oltenieiși al Carpaților Orientali temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

ANM notează că în regiunile estice și sud-estice vremea va fi călduroasă, disconfortul termic ridicat și pe arii restrânse, indicele de confort temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.