Pagube insemnate in urma unui incendiu, in comuna Manastirea Humorului


Intră acum și în grupul de

Bunuri în valoare de 150 milioane de lei vechi au fost distruse luni seară, într-un incendiu izbucnit într-o gospodărie din Mănăstirea Humorului. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, la ora 19:29 a fostă existenţa unui incendiu la gospodăria lui Vasile D., din comuna Mănăstirea Humorului, str. George Enescu, astfel că Garda de intervenţie Gura Humorului s-a deplasat la faţa locului cu trei autospeciale şi o motopompă pentru localizarea şi stingerea focului.

Când pompierii au ajuns la faţa locului ardeau acoperişul grajdului şi o şură- construite din lemn şi acoperite cu azbociment, existând pericolul de propagare la celelalte anexe gospodăreşti şi două locuinţe învecinate.

Focul a fost stins la ora 22.30, dar au ars acoperişul grajdului pe o suprafaţă de 20 mp, şura pe o suprafaţă de 40 mp, două drujbe, o motocositoare, un motor electric, 1 mc scândură şi circa 3 tone de fân. De asemenea s-au degradat bucătăria de vară pe o suprafaţă de 3 mp şi o altă anexă pe o suprafaţă de 5 mp.
În incendiu au pierit 10 păsări, iar proprietarul, în încercarea de a-şi salva bunurile, a suferit arsuri de gradul II la palma dreaptă.

Pagubele au fost estimate la 15.000 lei.

Rezultatele primelor cercetări indică faptul că incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit provocat de un cablu electric defect.

Pompierii au salvat o anexă şi cele două locuinţe din imediata apropiere, în valoare de aproximativ 200.000 lei.


Intră acum și în grupul de