Pagube insemnate in urma unui incendiu, in comuna Manastirea Humorului

Bunuri în valoare de 150 milioane de lei vechi au fost distruse luni seară, într-un incendiu izbucnit într-o gospodărie din Mănăstirea Humorului. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, la ora 19:29 a fostă existenţa unui incendiu la gospodăria lui Vasile D., din comuna Mănăstirea Humorului, str. George Enescu, astfel că Garda de intervenţie Gura Humorului s-a deplasat la faţa locului cu trei autospeciale şi o motopompă pentru localizarea şi stingerea focului.

Când pompierii au ajuns la faţa locului ardeau acoperişul grajdului şi o şură- construite din lemn şi acoperite cu azbociment, existând pericolul de propagare la celelalte anexe gospodăreşti şi două locuinţe învecinate.

Focul a fost stins la ora 22.30, dar au ars acoperişul grajdului pe o suprafaţă de 20 mp, şura pe o suprafaţă de 40 mp, două drujbe, o motocositoare, un motor electric, 1 mc scândură şi circa 3 tone de fân. De asemenea s-au degradat bucătăria de vară pe o suprafaţă de 3 mp şi o altă anexă pe o suprafaţă de 5 mp.
În incendiu au pierit 10 păsări, iar proprietarul, în încercarea de a-şi salva bunurile, a suferit arsuri de gradul II la palma dreaptă.

Pagubele au fost estimate la 15.000 lei.

Rezultatele primelor cercetări indică faptul că incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit provocat de un cablu electric defect.

Pompierii au salvat o anexă şi cele două locuinţe din imediata apropiere, în valoare de aproximativ 200.000 lei.

loading...