Primarul Ion Lungu anunță soluția pentru îndepărtarea pericolului inundării zonei de agrement de pe malul râului Suceava. Lucrarea este estimată la 2,5 milioane de euro


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că au fost identificate trei soluții pentru realizarea apărării de maluri pe porțiunea unde se realizează zona de agrement de pe malul râului Suceava urmând ca să fie aprobați indicatorii tehnico-economici în Consiliul Local Suceava și lansată procedura de licitație pentru execuție.

Primarul a arătat că una dintre soluții, care este și cea mai ieftină, dar și care nu presupune lucrări în albia râului Suceava este de realizare a unor profile metalice care se introduc în zona malului și în care se toarnă beton. Această soluție costă circa 2,5 milioane de euro.

O a doua variantă, care presupune lucrări în albia râului, este cu gabioane și este estimată la 2,7 milioane de euro, iar a treia variantă , de 2,8 milioane de euro, este cu amplasarea de saci.

Conferința de presa la Primaria Suceava

Primarul Ion Lungu susține o conferința de presa

Gepostet von NewsBucovina.ro am Dienstag, 28. Juli 2020

Potrivit lui Lungu, cea mai bună variantă este cea care presupune forarea și instalarea de profiluri metalice sau plastice în zona malurilor pentru protecție împotriva inundațiilor.

El a spus că soluția a primit și avizul de principiu al RA Apele Române și că, după aprobarea indicatorilor tehnico-economici în Consiliul Local ar urma să fie încheiat un nou acord cu Apele Române privind această lucrare de apărare împotriva inundațiilor.


Intră acum și în grupul de