Colegiul Medicilor Suceava se opune transformării SJU Suceava în spital regional Covid: Ar afecta grav pacienții din județ care nu au altă soluție de rezolvare a afecțiunilor lor


Intră acum și în grupul de

Colegiul Medicilor din Suceava protestează față de intenția autorităților sanitare și a factorilor de decizie din sănătate de a transforma Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou ” Suceava în „spital regional Covid”, se arată într-o scrisoare semnată de Președintele Colegiului Medicilor din Suceava, Dr. Sorin George Hâncu, și adresată Prefecturii Suceava, CJ Suceava și DSP Suceava.

Potrivit sursei citate, transformarea SJU Suceava în spital regional Covid ar afecta grav pacienții din județ care nu au altă soluție de rezolvare a afecțiunilor lor. Un alt argument e că SJU Suceava poate asigura asistența medicală a pacienților cu diferite patologii, la standarde europene, ceea ce va fi imposibil dacă spitalul va fi destinat doar pacienților Covid-19.

Redăm adresarea Colegiul Medicilor din Suceava integral:

Colegiul Medicilor Suceava protestează vehement și cu argumente hotărâtoare împotriva intenției autorităților sanitare și a factorilor de decizii din sănătate, de a transforma Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou ” Suceava, în „spital regional COVID”.

Spitalul județean, cu o capacitate de aproximativ 1.200  locuri și o dotare de cel mai înalt nivel, cu specialități foarte diferite și de un înalt profesionalism, cu cadre medicale de excepție, poate asigura asistența medicală a pacienților cu diferite patologii, la standarde europene.

Există deja alocat pentru COVID, spațiul din secțiile de Boli infecțioase, Pneumologie si A.T.I.

Semnalăm că spitalele din Fălticeni și Rădăuți ar putea prelua și ele din această patologie (mai ales spitalul nou din Fălticeni, dacă ar fi dotat corespunzător).

Transformarea Spitalului Județean Suceava în spital regional Covid ar afecta grav pacienții din județ care nu au altă soluție de rezolvare a afecțiunilor lor.

Perioada în care Spitalul Județean Suceava a fost transformat în spital Covid, cu o dezafectare a multora dintre secțiile existente și mai ales pentru secția de obstetrică ginecologie, s-a soldat cu efecte grave asupra sănătății populației din județul Suceava.

Nu am dori să mai avem o asemenea experiență.

Spitalul Județean Cluj a luat hotărârea în aceste zile de a trimite pacienții Covid în județele de origine, pentru a-și păstra disponibilitatea pentru populația județului. Nu înțelegem de ce Suceava, care a trecut prin momente atât de dificile trebuie să repete coșmarul pandemiei.

Sunt și alte orașe și municipii din regiune care pot să preia acestă sarcină. De aceea, vă rugăm să analizați cu discernământ și profesionalism această problemă și să luați măsuri în consecință.

Rugăm de asemeni, toate organele administrative și politice ale județului Suceava să ne sprijine în acest demers.


Intră acum și în grupul de