18 elevi de la Colegiul Tehnic “Petru Mușat” au obținut calificarea de Operator în fabricarea celulozei și hârtiei într-un parteneriat cu Ambro și Primăria Suceava. Doi dintre ei vor fi angajați la fabrica Ambro

Prima promoție a parteneriatului demarat în 2017 între Ambro, Colegiul Tehnic “Petru Mușat” și Primăria Suceava a absolvit în luna Iulie ciclul de 3 ani de învățământ dual. Toți cei 18 elevi au obținut calificarea de Operator în fabricarea celulozei și hârtiei, pentru care s-au pregătit. Ca urmare a acestor rezultate, 2 absolvenți vor fi angajați la Ambro, la fabrica de hârtie, ceilalți urmând să își continue studiile.

Implicarea elevilor, părinților, profesorilor și tutorilor de practică în acest parteneriat s-a văzut și în rezultatele obținute de elevi. Absolvenții Clasei Ambro au avut medii anuale peste 7,00 și au primit bursă de studii de 200 RON/lună de la Ambro și 200 RON/lună bursa profesională. Suplimentar, 2 elevi care au avut media peste 8,50, au primit și o bursă de merit din partea Ambro în cuantum de 300 RON/lună.

Ambro a mai pus la dispoziție echipamentul de lucru pentru toti elevii, a acoperit cheltuielile pentru examinările de medicina muncii și analize medicale obligatorii și toți elevii au beneficiat de asigurare de viață și de accidente. Pe tot parcursul pregătirii, elevii Clasei Ambro au fost îndrumați de tutori de practică din cadrul companiei, care le-au asigurat o formare profesională de specialitate la cele mai înalte standarde.  

De asemenea, elevii au avut parte și de o tabără de integrare și cunoaștere la munte asigurată de Ambro și au participat la evenimentele de responsabilitate socială ale companiei pe durata celor 3 ani de școală, fiind asimilați natural echipei Ambro.

Ca o confirmare a încrederii în sistemul de învățământ dual, Ambro a decis anul trecut să organizeze o nouă clasă de învățământ dual, alături de Colegiul Tehnic „Petru Mușat”, elevii pregătindu-se pentru a obține calificarea de Electromecanic utilaje și instalații industriale. Ambro este recunoscătoare pentru deschiderea cu care Colegiul Tehnic „Petru Mușat”, Inspectoratul Școlar Județean și Primăria Suceava se implică în acest parteneriat și pentru dialogul permanent asupra evoluției programului de educație și îmbunătățirii constante a colaborării.

“Considerăm că reintroducerea specializării la locul de muncă încă din timpul școlii este o condiție esențială în pregătirea personalului de specialitate în industria noastră, unde, la fel ca în alte domenii, criza de personal specializat își face simțită prezența, cariera personalului care a mai beneficiat în trecut de pregătire practică la locul de muncă aflându-se pe final.

Ne bucurăm că am reușit să facem primii pași în acest sens în Suceava, unde am reușit să construim o relație solidă cu Colegiul Tehnic Petru Mușat și Primăria Suceava” a declarat Paul-Henri Kohler, Director General Ambro SA.

„Apreciem deschiderea, implicarea şi suţinerea partenerilor noştri pe toată perioada celor 3 ani. Elevii au beneficiat de o formare de calitate şi dorinţa lor de a continua studiile reflectă acest lucru. Mulţumim conducerii Ambro SA şi Primăriei Municipiului Suceava pentru tot sprijinul acordat. Am arătat că această alternativă, învăţământul dual, este benefică pentru toate părţile implicate. Ne punem speranţe în colaborări viitoare de succes.a declarat Maria Teodoreanu, Director Colegiul Tehnic Petru Mușat Suceava.