Gheorghe Flutur anunță soluția prin care clădirea nouă a Spitalului Județean Suceava să redevină în întregime non-COVID: Unitatea mobilă de terapie intensivă donată spitalului prin campania 1cm.ro va fi racordată pavilionului Secției de boli infecțioase


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, miercuri, că a fost identificată soluția prin care clădirea nouă a Spitalului Județean de Urgență Suceava să redevină în întregime non-Covid.

„Am identificat și vom implementa soluția prin care Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava va avea propria unitate de terapie intensivă”, a declarat Gheorghe Flutur

.

El a anunțat că în ședința Consiliului Județean de joi se vor aloca Spitalului Județean Suceava fonduri pentru achiziționarea unei construcții modulare și a unei rampe metalice prin care se va realiza racordarea la Pavilionul Secției de boli infecțioase a unității mobile de terapie intensivă primită de la Crucea Roșie.

„Unitatea mobilă de terapie intensivă are o capacitate de 12 paturi, este echipată cu 12 ventilatoare, 12 monitoare de funcții vitale și 72 de injectomate, dispune de un generator propriu, de rezervă de apă și de grupuri sanitare.

Astfel, vrem ca spitalul vechi să preia tot ce este nevoie pentru ca în spitalul nou să nu mai existe cazuri de COVID decât în situații de urgență, pentru cazuri de infarcte, accidente rutiere, accidente vasculare cerebrale la persoane infectate cu COVID-19”, a declarat Flutur.

Prin campania „1 centimetru de fapte – cu toții în linia întâi”, inițiată de Ștefan Mandachi, a fost achiziționată o unitate mobilă de terapie intensivă dotată cu 12 paturi, cu scopul de a ajuta comunitatea din Suceava, una dintre zonele cele mai afectate de pandemie. Această unitate mobilă a fost cumpărată de Crucea Roșie Suceava și a fost donată SJU Suceava la mijlocul lunii iunie.


Intră acum și în grupul de