Oficial: Trei suceveni cu Covid-19 au fost internați în spital, iar cinci au fost externați în ultimele 24 de ore. Numărul celor vindecați a ajuns la 3.794


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava anunță că potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3.794 de persoane declarate vindecate de Covid-19.

În același timp, la nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate trei persoane diagnosticate cu Covid-19, în același interval de timp fiind externate cinci persoane declarate vindecate.

Astfel, din totalul celor 547 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 128 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, iar 106 pacienți sunt în zona tampon. Din cei 128 pacienți diagnosticați Covid-19, 88 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 35 forme ușoare, iar cinci pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care unul este ventilat mecanic.

În Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 63 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și zece persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Sursa citată precizează că persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări. 

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 32.735 persoane. În ultimele 24 de ore au fost testate 404 de persoane din care au fost confirmate pozitiv Covid-19 un număr de 42 de persoane.


Intră acum și în grupul de