Microbuze supraaglomerate, in zona Falticeni (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

La ieşire din municipiul Fălticeni pe DN2, Serviciul Rutier a efectuat miercuri, în jurul orei 14.30 un control al mijloacelor de transport persoane, iar două microbuze au fost găsite supraaglomerate. Potrivit IPJ Suceava, au fost oprite pentru control două autospeciale de transport persoane, proprietatea unei societăţi comerciale din Fălticeni.
Autovehiculele efectuau transport de persoane pe rutele Fălticeni – Fântâna Mare şi respectiv Fălticeni – Rădăşeni. La controlul efectuat s-a constatat că ambele microbuze transportau în plus câte 10 pasageri în plus faţă de numărul de locuri prevăzut în certificatele de înmatriculare.

Conducătorii auto au fost sancţionaţi cu amendă contravenţională în cuantum de câte 360 lei, întrucât au transportat în autovehicule mai multe persoane decât numărul de locuri prevăzute în certificatul de înmatriculare.

„Atragem atenţia tuturor operatorilor de transport persoane, precum şi cetăţenilor ce folosesc astfel de mijloace de transport asupra riscul major la care se expun în momentul în care numărul de călători depăşeşte numărul de persoane prevăzut în certificatul de înmatriculare. Totodată recomandăm cetăţenilor să folosească doar acele mijloace de transport în comun autorizate”, precizează IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de