Satira in Bucovina


Intră acum și în grupul de

Timp de o săptămână, Consiliul Judeţean Suceava, Complexul Muzeal Bucovina şi Centrul Cultural Bucovina organizează „Festivalul Satiric Bucovina”. Potrivit Complexului Muzeal Bucovina, perioada de desfăşurare este 13-30 noiembrie. Astfel, vineri are loc la Muzeul de Istorie concursul de graffiti la care s-au înscris 9 grafferi cu vârste cuprinse între 12-19 ani.

Aceştia vor realiza în faţa Muzeului de Istorie, începând cu ora 11, lucrări de graffiti stradal pe placi de rigips folosind spray-uri speciale, toate materiale pentru graffiti fiind asigurate de Brico Store.

Jurizarea lucrărilor se va realiza între orele 14-16, după care se vor acorda 3 premii constând în medalii, diplome şi materiale pentru graffiti.

Tot sub semnul satirei, la ora 16, tot la Muzeul de Istorie, se va vernisa Salonul Naţional-Internaţional de Umor Suceava, cu tema „Ghinion”, ediţia a XX-a, Expoziţia Internaţională de Grafică Satirică, „Gripa…”, ediţia a III-a la care au participat 141 de caricaturişti din 46 de ţări cu 352 de caricaturi, precum şi expoziţia-concurs de graffiti.

În urma jurizării Expoziţiei Internaţionale de Grafică Satirică, care avut loc la Iulius Mall, s-au acordat un premiu şi trei menţiuni.

Cu toate că secţiunea concurs de pictura 3D a fost mediatizată dinamic, realizându-se la Iulius Mall, nu s-a înscris niciun concurent.


Intră acum și în grupul de