Oficial: Un asistent medical sucevean a fost diagnosticat cu Covid-19. 26 de persoane infectate au fost internate în spital în ultimele 24 de ore. Numărul sucevenilor vindecați a ajuns la 3.816


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava anunță că potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează 3.816 de persoane declarate vindecate.

În același timp, la nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 26 persoane diagnosticate cu Covid-19, în același interval de timp fiind externate 22 persoane declarate vindecate.

Potrivit sursei citate, din totalul celor 495 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 113 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, iar 99 pacienți sunt în zona tampon. Din cei 113 pacienți diagnosticați Covid-19, 90 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 17 forme ușoare, iar șase pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care doi sunt ventilați mecanic.

În nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați 72 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 12 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Prefectura mai menționează că numărul total de persoane testate până în prezent este de 33.003 persoane. În ultimele 24 de ore au fost testate 268 de persoane din care au fost confirmate pozitiv Covid-19 13 de persoane. Un cadru medical (asistent medical) a fost diagnosticat în ultimele 24 de ore pozitiv Covid-19.

De asemenea, în prezent, la nivelul județului, se află în carantină instituționalizată trei persoane iar în carantină la domiciliu 381 de persoane.

Prefectura Suceava informează că unele persoane pot fi plasate în carantină, în condiţiile pandemiei de Covid-19, dacă aceștia au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, sau dacă au sosit din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

De asemenea, în izolare la domiciliu se află 141 de persoane. Sursa precizează că izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.


Intră acum și în grupul de